April Cerdik

2009 April 1st
24 Comments

3392986526_196a3e3491_o

Selamat menyambut April Bodoh kepada sesiapa yang rasa 1hb April sesuai untuk buat prank, kepada kawan-kawan serta sanak saudara. Tapi aku nasihatkan jangan buat prank melampau, nak pergi bunuh diri ke ape ke, langgar keretapi ke. Tak baik buat prank, silap haribulan kena sepak balik, ntah siapa la yang reka April Fool ni. Cuba bawak baca yasin, mengaji ke apa kan? Kan?

l_6b7da3833fe42c4e097ff969b1092586

Ok, tutup cerita April Fool pasal dah masuk 2hb April dah ni. Nak kongsi satu benda menarik. Sedang asyik melayan YouTube, waktu bosan-bosan dipejabat, aku terusha satu video yang buat aku impress sampai sekarang. Macam tak percaya. Very telented person, aku rasa Man Kidal tu kena ayam-ayam je dengan budak yang baru berusia 12 tahun. Sungha Jung, seorang budak korea yang memang talented habis main guitar. Born to be a guitarist dan agak glamour dalam Youtube, cuma aku je baru terjumpa video budak ni. Aku masa umur 12 tahun, main lumpur lagi, dia dah jadik guitar god.

Lain macam punya stail budak ni main guitar. Lagu terbaek yang sampai sekarang aku asyik usha Youtube budak ni, lagu Pirate Of Caribbean dan More Than Words. Sampai pejam-pejam mata dia punya sedap melayan sambil berkata dalam hati, “I wish I could play like that… “ Aku pasti sekali anda tengok video dia, anda akan korek-korek cari video dia yang lain. Aku tak deny, Asian always be the perfect, tapi ada ke orang Malaysia sehebat dan semuda ini?

img_1784

Sedikit update tentang sesi pergundaman aku. Sesudah penat membeli belah Gundam selama 3 hari, sempat juga aku cekau Marker paling mahal dalam sejarah pernah aku beli. Marker Gundam GM02, 200 yang berharga RM13.50 sebatang. Marker ni guna nak kasik sedap mata memandang terhadap koleksi-koleksi Gundam aku. Atau dalam kata lain, nak kasik lebih detail ciri-ciri Gundam tu. Pendek kata aku akan bergundam selagi terdaya. Peneman dikala sunyi. Ya aku sunyi sekarang, rutin harian yang semakin blur, streotipikal. Cuba mencari hobi-hobi yang dapat mengisi masa lapang. Ada siapa-siapa nak hadiahkan aku Gundam Perfect Grade buat peneman aku dikala sunyi?

24 comments to...
“April Cerdik”
Odette

lps ni ko jgn tkejut la kalo seyn wt rambut mcm 2.. dpn dh ada ckit 2.. blkg je nk kena naik2 ckit


k.e.r.i.

kasut budak tu style la wey.


wAnjAk dOnUt

jib…
muke budak tu mirip2 ko ah…
huhuhu…
ak rase budak tu tiru style ko tu…


ikram.hakimi

len kali men sambil tutup mate, baru pro, amcam?


nanz

rm13.50 tu dah boleh buat bekfast yang sedap. ko kenyang sampai malam. haha


iovantgarde

@wAnjAk dOnUt, ajib reti kah bermain gitar??hehe


wAnjAk dOnUt

@iovantgarde, bkan setakat gitar dia leh main…
gundam , papanskate , basikal , kamera digital , adobe illustrator , and mcm2 lagi ah dia leh main…
ak mmg tabik kat dia ni….
tp…gitar tu ak rase tunggu dia tukar hobi bermain gitar kot..hauhuahuahuahua


popshovans

@wAnjAk dOnUt, woi woi aku dah start hobi main gitar ok? tunggu 5 bulan lagi, aku sama paras dengan sugha jung? amcam? pastu aku tukar nama jadik Jung Sang, ok setuju?


popshovans

@nanz, bab2 breakfast ni aku pass kt ko je la nan, sediakan amcam setuju?


nanz

boleh je ajib. janji ada modal. hehehe


popshovans

@k.e.r.i., mcm kasut cap leno je aku tengok


popshovans

@iovantgarde, bukan takat guitar, kompang pun aku reti main. amacam?


Active Blogger

hehe…aku langsung tak tahu main gitar…alat musik yg aku teringin nak belajar cuma main dram jek…main gitar macam tak best jek…


axim

pehhhhh kagum giler aku tengok budak tuh main gitar!!!applause!!applause!!


popshovans

@Active Blogger, main guitar pedih jari, main drum lenguh lengan. mana satu lagi sedap. huhu


popshovans

@axim, ya main macam dah main 20 tahun, padahal umur baru 12 tahun, agak2 dalam perut dah start main rasenye.


Active Blogger

@popshovans, Kalau main drum tangan boleh jadi berotot sikit kot….main drum macam lagi mencabar…nampak best je…main drum tu.


Huzaiba

boleh check blog aku… baru senang pakai Nikon D70s lens VR ambik gambar gundam. cit, micro tak beli lagi….


hafisDN

april bodoh, valentine, jgn celebrate…


affuan

Langgar keretapi? Ke keretapi langgar ko?

*konpius aku


popshovans

@hafisDN, takdenye nak celebrate. aku celebrate maulidur rasul je. amin….


popshovans

@affuan, 2 2 boleh, ko nak langgar keretapi ke, keretapi nak langgar ko ke, rasenye 2 2 boleh gol. huhu


loq

kat melake
gundam mana mau carik??


hapacrita

heh…ada jugak membe UTEM punya blogging eh…aku EX-BITS….. =}

lawa design ko….peh…baru angkat gundam sniper eh…dasat2…




(required)



(required) (Won't be displayed)


Your Comment: